21. 06. 2006.

Srijeda, 21.06.2006.

Tijekom dana - Doma - simptomi 2-3
9.00 Xanax SR 1 mg + Zoloft 12,5 mg (1/4 tbl.)
09.45 Helex 0,125 mg + 12.00 Helex 0,125 mg + 16.00 Helex 0,125 mg

Vruće, nervozna, slaba, omaglica, anksioznost... Dok je bilo malo hladnije znala sam sjesti za računalo i 'zabaviti se', skrenuti misli i raditi nešto ili prevoditi za firmu, no u sobi mi je preko 30° i sada je to u bilo koje doba dana naprosto neizvedivo. Stoga su mi dani dosadni i dugi i naporni i...

Navečer - Dr. D.Š. (kontrola u bolnici) simptomi 4-5
18.30 Helex 0,5 mg

Na rubu sam panike. Nisam u stanju voziti radi drhtanja, omaglice, slabosti... Mrzim sparinu i vrućinu, a nema daška vjetra.
Tata me vozi u bolnicu na dogovorenu kontrolu, međutim ništa od toga – doktorica je dežurna, ima hitne slučajeve i nema vremena da me primi. Istovremeno osjećam i razumijevanje ali i razočarenje jer sam se jedva dovukla do tamo, čekala je sat vremena i onda se okrenula natrag kući. Na jednako tako slabim i drhtavim nogama, a stanje mi je sve lošije. Ponekad mi padne na pamet da se jednostavno i ja javim na hitnu (znam da je bezobrazno, ali ako je to jedini način...) Prvi put kad me naručila na kontrolu tražila sam je po bolnici više od pola sata i igrom slučaja naišla na nju u prijamnoj ambulanti, drugi put je bila vani pa me primila druga doktorica, ovo danas je treći put... Počinje mi se činiti da nema baš previše smisla dolaziti ovamo... Samo se dodatno uzrujavam. I opterećujem obitelj jer nisam sama u stanju doći niti na kontrolu.
Prilično me muči nemogućnost da s nekim porazgovaram o svojim problemima. Ako se s mamom i upustim u razgovor, kćerkica mi se već nakon par minuta 'nakenja' da vidi o čemu se radi, što me prekine i prilično uzruja. Ponekad je zamolim da nas ostavi na samo, a onda me peče savjest jer znam da se ona prilično brine, a ja neuspješno sakrivam poteškoće od nje. To me dodatno opterećuje. Majka me jedina donekle razumije (sličnu bolest / poremećaj je prošla), ali u klimaksu je i sama sebi suvišna pa često zna biti gruba i neuviđavna te se porječkamo. Otac nema baš previše razumijevanja (kod njega se više-manje sve svodi na to: 'ostavi se cigareta i primi posla' (što me raspali do kraja)), a kćer mi je jako zabrinuta. A razgovor mi jako nedostaje. Nemam prijatelja s kojima bih to mogla podijeliti i osjećam se jako usamljeno. Uostalom, i da imam, kome bih mogla reći: „Kad zatvorim vrata od stana, ruke mi se počnu tresti da ih jedva zaključam. A kad krenem prema liftu odnosno van, odsijeku mi se noge, ostanem bez zraka i vrti mi se. I to od straha. Doduše nedefiniranog i neracionalnog. Ne brini, nije zarazno pa se možemo družiti“ – mislim da bi svatko iole normalan (osim eventualno nekog medicinara) pobjegao glavom bez obzira.

20.30 Ranital 300 mg + 23.40 Zoloft 37,5 mg (3/4 tbl.) + Xanax SR 1 mg
UKUPNO TIJEKOM DANA: Zoloft 1 tbl. / Helex 0,875 mg / Xanax SR 2 mg